Jim Thompson

Jim Thompson was een Amerikaanse architect en kunstverzamelaar geboren in 1906 en opgeleid aan de Princeton University. Hij beoefende architectuur in New York in de jaren 1930, en raakte geïnteresseerd in toneel- en kostuumontwerp als regisseur van het Ballet Russe de Monte Carlo, een zijtak van de epochale Ballets Russes.

 

Na zijn functie als militair in de Tweede Wereldoorlog vestigde hij zich in Bangkok. Jim Thompson was gefascineerd door Thailand en zijn cultuur, met name de kunst van handgeweven Thaise zijde, met zijn opmerkelijke kleuren en texturen. In die tijd echter was het ambacht van zijdeweven in steile afname, bedreigd door machinaal vervaardigde stoffen en de komst van synthetische garens. Toch geloofde Jim Thompson dat Thaise zijde een beroep zou doen op textielliefhebbers in Amerika en Europa, wiens patronaat lokale wevers en zijdeboeren kon ondersteunen, in een tijd waarin de economische kansen beperkt waren in een ontwikkelingsland als Thailand.

Verkrijgbaar assortiment

 

Onderstaande afbeeldingen zijn slechts een kleine greep uit de enorme collectie van dit merk. Voor meer voorbeelden, inspiratie en persoonlijk advies raden wij u aan om één van onze winkels te bezoeken. Wij helpen u graag persoonlijk verder. Bent u echter niet in de gelegenheid om langs te komen?  Stuur dan uw vraag of bestelling via het onderstaande contactformulier en wij zullen u z.s.m. beantwoorden. 

Advies nodig?
Neem contact met ons op!
Vandaag bereikbaar
van 09:30 tot 17:30 uur
Bel 070 – 327 01 71
Mail ons

Merk verkrijgbaar bij
Damlaan 56 - Leidschendam

HEEFT U VRAGEN?

Wij helpen u graag verder!